Dostupni linkovi

Dopunjena krivična prijava protiv Dulića


Tužilaštvo za organizovani kriminal dobilo je dopunu krivične prijave protiv Olivera Dulića, Nebojše Janjića i Zorana Drobnjaka, saznaje RTS.

Kako RTS navodi, dopuna se između ostalog odnosi na dokumenta koja ukazuju da je Dulić zloupotrebom službenog položaja pribavio protivpravnu imovinsku korist vlasniku preduzeća "Nuba invest" u Beogradu Rastu Tomažicu, vrednu više miliona dinara.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je u petak, 12. oktobra, u Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Dulića zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u vezi sa izdavanjem dozvole firmi "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova na trasama državnih puteva.

Dulić, Janjić i Drobnjak se terete za najblaži oblik krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, za koji je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Tužilaštvo za organizovani kriminal oduzelo je Duliću jedan diplomatski i dva civilna pasoša - srpski i hrvatski, rečeno je Tanjugu u Tužilaštvu.

Tri pasoša su mu oduzeta kao mera za osiguranje njegovog prisustva tokom krivičnog postupka i prosleđeni Specijalnom sudu.
XS
SM
MD
LG