Dostupni linkovi

U akciji srpske i španske policije uhapšene 24 osobe iz Bojovićeve grupe


U akciji srpske i španske policije uhapšene su 24 osobe, od kojih su 20 državljani Srbije, a otkrivena je i laboratorija za proizvodnju "skanka", pola miliona evra i obimna dokumentacija, saznaje RTS.

Osim supruge Luke Bojovića - Barbare i njegovog brata Nikole, koji su, prema izvorima bliskim istrazi, imali značajnu ulogu u pranju novca stečenog krijumčarenjem kokaina iz Južne Amerike prema Španiji i zemljama EU, uhapšeno je još 18 srpskih državljana, dvojica Španaca i dva lica porijeklom iz Hrvatske i BiH.

Među uhapšenima su Srđan Kovačević, Slaviša Ristović, Željko Nešović, Goran Radulović, Vladimir Mijatović i Nenad Jorac.

U policijskoj akciji koja je provedena na potezu od Alikantea kod Valensije do Las Palmasa, na Kanarskim ostrvima, pretreseno je na desetine stanova i firmi. Akciju su izvele bezbjednosne službe Srbije, Uprava kriminalističke policije i policija Španije.

Luka Bojović, Vladimir Milisavljević i Siniša Petrić uhapšeni su u Valensiji 9. februara.

Bojović je označen kao vođa zemunskog klana, kriminalne grupe na čije je čelo stao marta 2003. godine, poslije ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića i policijske akcije "Sablja", u kojoj su ubijeni prethodni šefovi grupe Dušan Spasojević i Mile Luković.

Bojović je iz Srbije pobjegao juna 2010. godine, pošto su uhapšeni Sretko Kalinić i Miloš Simović poslije njihovog međusobnog obračuna u Zagrebu.

Bojović je pravosnažno osuđen na 14 mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i na osam mjeseci zbog falsifikovanja ličnih dokumenata.
XS
SM
MD
LG