Dostupni linkovi

Večeras kvalifikacije za mundijal u Brazilu 2014.


Večeras igraju Bosna i Hercegovina - Grčka, Makedonija - Hrvatska, Srbija – Belgija, Turska – Rumunija, Albanija - Island.

Širom Evrope večars se igraju utakmice trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko fudbalsko prvenstvo 2014. u Brazilu. Na rasporedu su ukupno 24 utakmice, a ovo kolo donosi dva derbija regije jugoistočne Evrope. Bosna i Hercegovina će igrati protiv Grčke u Pireju, a u Skoplju će Makedonija dočekati reprezentaciju Hrvatske.

U grupi A, osim utakmice Makedonija – Hrvatska, Srbija će u Beogradu igrati protiv Belgije. Obje utakmice počinju u 20:30. U istoj grupi zadnju utakmicu ove večeri će igrati Vels protiv Škotske.

U okviru grupe B, u 17:00 sati Češka će u Plzenu ugostiti Maltu, a u 19:00 sati Armenija Italiju u armenskom glavnom gradu Jerevanu. U ovoj grupi zadnja utakmica će početi u 20:00 sati kada će u Sofiji Bugarska ugostiti Dansku.

U grupi C, večeras će se odigrati tri utakmice. Prve utakmice u ovoj grupi počinju u 18:00 sati. Farska ostrva će ugostiti Švedsku, a Kazahstan Austriju. Zadnja utakmica u grupi C biće odigrana između Irske i Njemačke i to u 20:45.

U 19:30 počinje prva utaknica grupe D u kojoj će Holandija ugostiti Andoru u Roterdamu. Također, u 19:30 Turska će u Istanbulu ugostiti Rumuniju. Zadnja utakmica ove grupe počinje u 20:30, a sastat će se Mađarska i Estonija.

U okviru grupe E također će se boriti jedna od država zapadnog Balkana, a to je Albanija koja će u goste primiti Island. Ova utakmica će početi u 19:00 sati u Tirani. Druga utakmica u grupi E će biti odigrana u 20:30 između Švicarske i Norveške u Bernu. Zadnja utakmica u ovoj grupi će početi u 20:45 sati u Mariboru gdje će Slovenija ugostiti Južni Kipar.

Dvije utakmice nas očekuju u okviru grupe F. U prvoj utakmici Rusija u 17:00 ugostit će Portugal u Moskvi, a u 22:00 će Izrael igrati u gostima protiv Luksemburga.

U grupi G, u 18:30 Lihtenštajn će ugostiti Litvaniju, a u 19:15 Slovačka će igrati na domaćem terenu u Bratislavi protiv Latvije.

U okviru grape H, bit će odigrane dvije utakmice. Prva utakmica u kojoj će Moldavija ugostiti Ukrajinu počinje u 20:00, a druga utakmica će početi u 21:00 kada Engleska u Londonu dočekuje San Marino.

U posljednjoj grupi I takođerće se odigrati dvije utakmice. U prvoj utakmicu koja će početi u 17:30 Finska će ugostiti Gruziju, a u 20:00 Bijelorusija će ugostiti zadnjeg svjetskog prvaka, Španiju.
XS
SM
MD
LG