Dostupni linkovi

"Glasale" stotine Mostaraca


Inicijativa nekoliko entuzijasta iz Mostara dobila je svoj epilog danas kada se širom BiH održavaju lokalni izbori, ali ne i u ovom gradu na Neretvi.

Naime, na neformalnom okupljanju na Španskom trgu, stotine Mostaraca glasalo je i dalo svoje mišljenje o politici u ovom gradu na Neretvi, prenosi portal klix.ba.

Ekipa sa portala Tacno.net svoje simbolične izbore za Mostar 2012. otvorila je jutros u 7 sati na Španskom trgu. Kako nam je kazao novinar Amer Bahtijar, građani Mostara su iskazujući svoj stav o situaciji u Mostaru podržali ovu nesvakidašnju akciju.

"Iz minuta u minut glasačka kutija biva sve punija stavovima građana o trenutnoj mostarskoj izbornoj pat poziciji", kaže Bahtijar.

Građani su uglavnom kazali kako je trenutna mostarska politička situacija sramotna, a kako niko od njih nije zaslužio ovakav tretman vladajućih struktura.

Podsetimo, Statut grada je ostao u neustavnim okvirima, čime je ovaj grad na Neretvi osuđen na čekanje i stagnaciju. Ovo će biti jedini grad u BiH čiji građani neće moći birati odbornike za Gradski odbor.
XS
SM
MD
LG