Dostupni linkovi

Lukšić: Neprihvatljivo je da se napad povezuje sa mojim govorom


Premijer Igor Lukšić oštro je osudio napad na novinare koji se dogodio u četvrtak veče, a ocjene da je povezan sa njegovim govorom na konvenciji Demokratske partije socijalista, ocijenio neprihvatljivim.

Novinar Vijesti Goran Malidžan napadnut je u četvrtak nakon konvencije Demokratske partije socijalista u Pljevljima, a u incidentu je izvrijeđan i novinar Dana, Božidar Jelovac.

„Apsolutno osuđujem svaki incident koji podrazumijeva napad na novinare i to sam više puta isticao i upravo promovisao politiku koja treba da zaštiti medije i slobodu medija. To radim i ovom prilikom“, rekao je Lukšić novinarima prilikom posjete Bijelom Polju.

Za njega je, kako je rekao, neprihvatljivo da se napad povezuje sa navodnim govorom mržnje, „zato što razumijem da postoje lični sukobi među tim ljudima već neko vrijeme“.

„Apsolutno ne prihvatam navode zato što sam ja u svom izlaganju samo rekao da su opozicioni front u Crnoj Gori, i to sada ponavljam, Demokratski front, Pozitivna Crna Gora , MANS, dnevni list Vijesti i Dan, i da oni svi zajedno čine samo jednu glavu koja govori kroz više usta“, naveo je Lukšić.

Kako je rekao, sloboda medija podrazumijeva i slobodu da se oni svrstaju, „ali nije fer i nije pošteno da građanima prodajete da ste nezavisni, a zapravo niste nego ste vrlo svrstani“.

„Ja sam samo to kazao i isto tako sam rekao figurativno, kada se to smućka ne miriše dobro, pri čemu sam ja pristojan čovjek i ja sam u tom smislu mislio figurativno na podvalu i na prevaru“, rekao je Lukšić.

Navodni govora mržnje je, smatra on, proizvoljno interpretiran.

„Ako vi smatrate da etiketa da ste dio opozicije je govor mržnje, onda vi time u suštini pokazujete prezir i prema vašim partnerima sa kojima sinhronizovano djelujete“, zaključio je premijer Igor Lukšić.
XS
SM
MD
LG