Dostupni linkovi

Organizatori: Zabrana Parade kapitulacija države



Zabrana "Parade ponosa" predstavlja potpunu kapitulaciju države, poručili su danas organizatori te manifestacije i najavili obraćanje Ustavnom sudu da oceni ustavnost takve odluke.

Uz podsećanje da je Ustavni sud 2009. godine proglasio neustavnom odluku o zabrani tadašnje "Parade ponosa", organizatori su na konferenciji za novinare najavili da će se držati pravnog okvira i da će nastaviti sa afirmacijom prava LGBT zajednice i organizovanjem parade naredne godine.

"Ovo je potpuna kapitulacija države. 'Prajd' nije cirkus koji će otići iz grada, mi ostajemo ovde i bićemo tu i naredne godine", poručio je Goran Miletić, koji je najavio da će u subotu, na dan kada je trebalo da bude održana šetnja u Medija centru, u 10 sati biti održan "Prajd" u četiri zida.

On je napomenuo da će organizatori te manifestacije poštovati odluku države o zabrani koliko god ona, kako je rekao, neustavna bila.

Miletić je dodao da je Vlada Srbije jučerašnjom odlukom pokazala da ne poštuje Ustav, manjinske grupe i dodao da je skeptičan da će kabinet Ivice Dačića uraditi neke druge stvari u državi kada nije umeo da zaštiti prava jedne manjinske zajednice.

On je naveo da su jedine pobede sinoć, nakon otvaranja izložbe "Ecco homo" bile to da je policija uradila svoj posao i da je dosta ljudi posetilo izložbu.

"To je dokaz da policija može da uradi svoj posao ukoliko je političari ne opstruiraju", rekao je Miletić.
XS
SM
MD
LG