Dostupni linkovi

SAD na tragu napadačima na konzulat u Bengaziju


Sjedinjene Države pripremaju teren za operacije kojima je cilj uhvatiti ili ubiti militante odgovorne za napad na američki konzulat u Libiji, objavili su u srijedu vojni i obavještajni dužnosnici, jer slaba libijska vlada nije u stanju uhapsiti, pa čak ni ispitati osobe umješane u taj smtronosni napad.

Zapovjedništvo za zajedničke specijalne operacije prikuplja podatke o osumnjičenima i zajedno s Pentagonom i CIA-om razrađuje različite opcije čekajući moguću naredbu predsjednika Baracka Obame za napad na odgovorne za napad u Bengaziju prije tri tjedna u kojem je ubijen američki veleposlanik Christopher Stevens, objavio je The New York Times.

Moguće opcije su napad bespilotnom letjelicom, upad komandosa poput onoga u kojem je ubijen Osama bin Laden i zajednička akcija s libanonskim snagama sigurnosti.

Portparoli CIA-e i Pentagona odbili su komentaristi navode, a libijska vlada objavila da se protivi jednostranom američkom napadu.

"Ne prihvatamo da bilo ko uđe u Libiju. To bi bio udarac našem suverenitetu i to ćemo odbiti", rekao je novi libijski premijer Abu Shagur, piše NWT.
XS
SM
MD
LG