Dostupni linkovi

Premijera predstave "Ubiti Zorana Đinđića" u petak u Novom Sadu


Studentski kulturni centar Novi Sad u petak, 5. oktobra, premijerno će u svom klubu "Fabrika" prikazati pozorišnu predstavu "Ubiti Zorana Đinđića".

Komad je rađen po motivima istoimene drame Rajka Đurića i Zlatka Pakovića o ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine, a Paković potpisuje i adaptaciju i režiju predstave.

Kako je objašnjeno, premijera je simbolično zakazana za 5. oktobar, odnosno na 12. godišnjicu rušenja režima Slobodana Miloševića.

"Dosta se govorilo o izvršiocima, a sada je vreme da se govori i o korisnicima atentata na Đinđića", rekao je Zlatko Paković novinarima i ocenio da se istina o atentatu ne nalazi u motivima za njegovo ubistvo, već u rezultatima tog ubistva.

"Predstava je osveta svima onima koji su priželjkivali premijerovo ubistvo i njime se okoristili. Oni čine sve da građani Srbije budu nezadovoljni i sumorni", rekao je Paković.

U predstavi igraju Nikola Đuričko, Emina Elor, Bojan Dimitrijević-Pikac, Jovana Stipić, Igor Filipović i Milijana Makević.

Scenografiju su uradili novosadski umetnik Nikola Džafo i njegova asocijacija "Art Klinika", muziku je komponovao Božidar Obradinović, a tekstove pesama napisao je Tomislav Marković.
XS
SM
MD
LG