Dostupni linkovi

Dačić: Srbija uvažava da je RS entitet BiHPremijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija poštuje Dejtonski sporazum i uvažava činjenicu da je Republika Srpska entitet u BiH, ali i činjenicu da Beograd sa RS ima sporazum o paralelnim vezama.

Dačić je, uoči sutrašnje treće zajedničke sednice vlada RS i Srbije u Banjaluci, rekao da bi Srbija trebalo da ima isto tako dobre odnose i s Federacijom BiH i sa centralnim vlastima u Saraejvu.

Srpski premijer je rekao novinarima posle sastanka s predstavnicima Evropske komisije u Beogradu da je cilj da se saradnja Srbije i RS "operacionalizuje, a ne da se pretvara u političko-propagandne poruke".

On je naveo da će se sutra u Banjaluci razgovarati o konkretnim projektima, navodeći "Podrinje" i saradnju opština, kao i razvoj hidroenergetskog sistema na srednjoj Drini.

Biće reči, kako je dodao, i o planovima za krak Koridora 11 koji bi mogao da ide od Višegrada do Sarajeva, ili ka moru, kao i o otvaranju redovne avio linije Beograd-Banjaluka-Beč.

Dačić je kazao da Srbija sa nešto manje od 15 miliona evra kreditira vagone za železnicu RS, i sa oko četiri miliona evra inforamciono-komunikacionu opremu za školski sistem u RS.
XS
SM
MD
LG