Dostupni linkovi

Đukanović: Odnosi sa Srbijom u usponu



Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović ocenio je danas da su odnosi Crne Gore i Srbije u usponu i da imaju dobru perspektivu, čemu značajan doprinos daje aktuelna državna politika Srbije, koja poštuje crnogorsku nezavisnost.

“Moj je utisak da je aktuelna državna politika Srbije obećavajuća u prema svima u regionu i mislim da je to nešto što bi trebalo sve da nas hrabri”, ocenio je Đukanović u izjavi Tanjugu.

On je pozdravio stav srpskog predsednika Tomislava Nikolića da poštuje crnogorsku nezavisnost, kao i izjavu premijera Srbije Ivice Dačića da će raditi sve što je u njegovoj moći da odnosi sa Crnom Gorom budu na najboljem nivou, ali bez nostalgije i želje za povratkom na staro.

“Veoma pozdravljam te ocene predsednika Nikolića i premijera Dačića. One su na liniji onoga što je i naše razmišljanje o budućnosti odnosa između Crne Gore i Srbije”, istakao je Đukanović.

On je dodao da DPS sa puno poštovanja gleda na ono što je istorija i tradicija odnosa izmedju Crne Gore i Srbije.

"Drago nam je", istakao je Đukanović, "da je aktuelna državna politika Srbije artikulisana tako da polazi od crnogorske nezavisnosti kao realne političke činjenice, da uvažava istorijsku bliskost dve zemlje, da pokazuje potrebu da na zdravim osnovama gradi međudržavne odnose i da kroz sve to daje dobar primer regionalnoj saradnji".
XS
SM
MD
LG