Dostupni linkovi

Beograd: Konferencija o perspektivama novinarstva u regiji na putu ka EU


Konferencija “Između EX YU i EU – nova tumačenja podeljene regije” biće otvorena danas u Beogradu i traje do 30. septembra.

Na konferenciji je uzelo učešća oko 100 novinara Zapadnog Balkana Nemačke i drugih evropskih zemalja među kojima su i Tim Džuda iz Economista, Mihael Martens iz Frankfurter Allgemeine Zeitung i mnogi drugi.

Među temama kojima će se novinari baviti nalaze se pravo na pristup informacijama te legalni načini da se do njih dođe, pojam Jugosfere koji je u javni diskurs uveo Tim Džuda, te zajednička radionica novinara iz Nemačke i iz regije o svakodnevnim izazovima posla kojim se bave.

Orrganizator konferencije je novinarska mreža “n-ost” okuplja novinare, eksperte za Istočnu Evropu i medijske inicijative iz više od 40 zemalja.

Medijska konferencija u organizaciji n-ost-a saziva novinare svake godine u nekome od gradova istočne Evrope, radi dijaloga, daljeg usavršavanja i zajedničkog istraživanja. Medijske konferecije su u prošlosti već bile organizovane u Pragu, Sofiji, Bukureštu, Rostovu, Pečuju i Minsku.
XS
SM
MD
LG