Dostupni linkovi

Francuski sud zabranio snimke obnažene princezeFrancuski sud zabranio je danas svako dalje objavljivanje i širenje fotografija obnažene
britanske princeze Kejt Midlton, i naredio magazinu "Kloser" (Closer), koji je prvi objavio fotografije, da preda sve digitalne snimke koje poseduje.

U hitnom postupku koji su pred sudom pokrenuli advokati princa Vilijama i njegove supruge Kejt Midlton sud u Nanteru, u predgrađu Pariza, zabranio je izdavaču "Modadori", vlasniku magazina "Kloser" da "ustupa ili da širi preko bilo kog sredstva, i na bilo koji način, posebno na tablet računarima" fotografije Kejt u toplesu snimljene tokom letovaja kraljevskog para na jugu Francuske.

Sud je nazvao objavljivanje ovih snimaka "brutalnim prikazivanjem" privatnih trenutaka princa Vilijama i princeze Kejt.

Prema presudi francuski tabloid treba da plati kaznu od 10.000 evra ako ne preda fotografije i nema prava da ih dalje širi, uključujući na svom vebsajtu i na svojoj aplikaciji za tablet računare.

Odluka suda se međutim odnosi samo na kuću Mondadori Francuska, koja je izdavač magazina "Kloser" a ne i na druge zemlje gde su snimci već objavljeni.

"Kloser" je objavio ukupno 14 fotografija princeze Kejt u toplesu. Italijanski magazin "Ki" (Ći), koji je u vlasništvu izdavačke kuće "Mondadori" bivšeg premijera Silvija Berluskonija, kao i magazin "Kloser" objavio je juče na 26 stranica fotografije obnažene princeze.

Snimke je tokom vikenda objavio i irski tabloid "Dejli star" (Daily Star" što je izazvalo kritike ministarstva pravde te zemlje zbog navodnog kršenja zakona o privatnosti.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG