Dostupni linkovi

Potrebna je pomoć međunarodne zajednice izbjeglicama iz Sirije


Specijalna izaslanica Ujedinjenih naroda (UN) i čuvena glumica Angelina Jolie, u pratnji visokog povjerenika UN-a za izbjeglice Antonia Guterrasa, posjetili je izbjeglički kamp Oncupinar, kod turskog grada Kilisa, u kojem su smještene sirijske izbjeglice.

Nakon posjete, koja je obavljena bez prisustva medija, novinarima se obratio visoki povjerenik UN-a za izbjeglice Antonio Guterras.

"Zahvalan sam turskoj vladi na uloženim sredstvima i brizi o ovim ljudima. Ovo je dokaz turske velikodušnosti. Međunarodna zajednica mora pomoći Turskoj, Iraku, Libanonu i Jordanu jer ove zemlje nisu u mogućnosti same osiguraju ovakve uvjete za smještaj izbjeglica iz Sirije. Nužna je solidarnost i podrška cijele međunarodne zajednice" kazao je Guterras.

Novinarima se obratila i popularna glumačka diva i dokazani humanista Angelina Jolie, koja se zahvalila Turskoj i njenom narodu što su otvorili vrata ovim prognanicima.

" Ovdje sam bila i prošle godine. Sada ima deset puta više izbjeglica. Danas sam se susrela sa djecom i obiteljima koje su zahvalne turskom narodu. Ovi ljudi su zabrinuti za svoju zemlju i za svoje sugrađane koji su tamo ostali" istaknula je Jolie.
XS
SM
MD
LG