Dostupni linkovi

Večeras ponovo kreću protestne šetnje Banjalučana


Građanska inicijativa "Park je naš" danas, 7 septembra ponovo izlazi na ulice Banjaluke i svi su pozvani u protestnu šetnju koja će početi u 18 časova kod Starog hrasta!

"Nešto više od mjesec dana ostalo je do lokalnih izbora kada biramo one koji treba da predstavljaju naš glas. Nezadovoljni smo odnosom svih dosadašnjih vlasti prema građanima i njihovim problemima, nezadovoljni smo sistemom koji je skrojen po mjeri onih u foteljama, nezadovoljni smo činjenicom što je vlast širom otvorila vrata kriminalu i korupciji. Ogorčeni smo zbog toga što su pravosudne institucije i policija u službi vlasti i jedne partije", saopšteno je iz inicijative "Park je naš", a prenosi portal 6yka.com

U inicijativi su naveli da su zabrinuti činjenicom da se uništavaju i rasprodaju javna dobra koja su "naša" i da ne žele da budu nijemi posmatrači sistematskog propadanja, pljačke i političkog zločina nad gradom.

"Solidarni smo u svojim različitostima i jedinstveni u našem cilju: vlast koju biraju građani mora da bude u njihovoj službi! Braneći svoje pravo na bolji život, građanska incijativa želi da zaustavi tiraniju onih koji nam otimaju sadašnjost, a našoj djeci budućnost. Zato smo odlučili: ovoga puta i 'mi učestvujemo u kampanji'.Jer mi smo glas svakog građanina kojem je uskraćeno njegovo pravo", dodaje se u saopštenju.

Pozivaju se svi koji dijele nihovo mišljenje u protestnu šetnju protiv: kriminala i korupcije, socijalnog i ekonomskog urušavanja, zloupotrebe javnog dobra, beskrupuloznog bogaćenja maskiranog u "nacionalne interese", uskraćivanje građanskih prava i sloboda, tiranije jednoumlja, a ovom šetnjom kažu da brane razum i pravo na bolji život.

Okupljanja Banjalučana su počela zbog izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa na mjestu zelene površine koja je bila poznata kao Picin park, a “šetači” ne kriju da njihov cilj nije samo očuvanje zelenih povšina već, kako stalno navode, borba za bolje i pravednije društvo u BiH.
XS
SM
MD
LG