Dostupni linkovi

Zagrebačka premijera filma o Neđi Galiću


Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska i NVO Gariwo, organizuju večeras u 20. časova u Kinu Grič u Zagrebu, premijeru dokumentarnog filma o Nedjeljku Neđi Galiću, čovjeku koji je pomogao i spasio preko 1.000 logoraša iz logora Heliodrom.

Kako su naveli organizatori, u pitanju je film o dobrim djelima i građanskoj hrabrosti pojedinca u vrijeme kad zločini i mržnja prevladavaju.

Nedavno održana premijera ovog filma u Ljubuškom popraćena je kritikama od strane hrvatskih nacionalističkih grupa, a vrhunac odmazde doživjela je Štefica Galić, Neđina udovica, koja je i fizički napadnuta.

Premijera u Zagrebu predstavlja izraz podrške svim pojedincima koji iskazuju građansku hrabrost u vremenu rata i mira, najavili su organizatori.

Nakon filma bit će održana panel diskusija na kojoj će sudjelovati Svetlana Broz, autorica filma, Nj.E. Henrik Ofstad, ambasador Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, Dinka Čorkalo Biruški, profesorica psihologije, Žarko Puhovski, profesor političke filozofije,
i novinari Boris Pavelić i Amer Tikveša.
XS
SM
MD
LG