Dostupni linkovi

Nastavlja se suđenje o pokušaju podmićivanja sudaca u slučaju Glavaš



Suđenje za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda Branimiru Glavašu nastavit će se svjedočenjem jednog od ključnih svjedoka optužbe, predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina. On je glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću prijavio da ga je osječki poduzetnik Drago Tadić u jednom zagrebačkom restoranu detaljno ispitivao o Glavaševu slučaju.

USKOK Tadića tereti da je optuženike koji su se nagodili s USKOK-om okupio u skupinu koja je trebala utjecati na neimenovane suce Vrhovnog suda i pokušati preinačiti osuđujuću presudu Glavašu za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku u slučajevima "garaža" i "selotejp".

Nedjelo su priznali splitski poduzetnik Srećko Jurišić, saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić i novinarka Sanja Marketić, ali i Tadićeva supruga Božica Tadić Ćavar. Svi su kažnjeni uvjetno, jedino Tadić nije pristao na visinu kazne.

Glavaš je pravomoćno osuđen na osam godina zatvora, a kaznu služi u BiH, kamo je pobjegao prije izricanja prvostupanjske presude.
XS
SM
MD
LG