Dostupni linkovi

Susret Nikolića i Putina 11. septembra u Sočiju


Predsednik Rusije Vladimir Putin srešće se 11. septembra u Sočiju sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem koji će na poziv ruskog predsednika boraviti u radnoj poseti Rusiji.

Kako je saopštio Kremlj, tokom predstojećih razgovora predsednici Rusije i Srbije nameravaju da razmotre puteve daljeg produbljenja bilateralnih odnosa u svim pravcima saradnje, između ostalog, u prioritetnim oblastima kao što je trgovinsko-ekonomska i energetska saradnja, uključujući i realizaciju strateškog projekta Južni tok.

Tokom susreta će, takođe, biti reči i o aktuelnim pitanjima sa međunarodnog dnevnog reda, između ostalog i o pitanju podrške stabilnosti u Balkanskom regionu.

U saopštenju Kremlja se podseća da je Rusija jedan od vodećih trgovinskih i investicionih partnera Srbije i da je robna razmena dve zemlje 2011. godine iznosila više od dve milijarde dolara, što predstavlja povećanje od 42,5 odsto u odnosu na 2010. godinu.

Od 2003. do 2011. godine ukupan obim ruskih investicija u privredu Srbije premašio je 1,5 milijardi dolara, navodi se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG