Dostupni linkovi

Krstić: Tadić ne namerava da se povuče


Bivši savetnik predsednika Srbije za medije Nebojša Krstić demantovao je spekulacije da Boris Tadić namerava da se povuče sa čela Demokratske stranke.

"To je kampanja u kojoj se Tadić proglašava za vrhunskog krivca za sve. Neće dati ostavku", izjavio je sinoć Krstić gostujući u emisiji "Utisak nedelje" na televiziji B92.

Krstić je objasnio da svaki Glavni odbor DS, pa i onaj koji će biti održan 8. septembra, ima mogućnost da smeni predsednika stranke tako što neće usvojiti njegov izveštaj o radu, što znači da je svaki lider demokrata, prema njegovim rečima, "u latentnoj ostavci" i ne treba mu izborna skupština da bi ga smenila.

Krstić je ocenio da nije tragedija to što je DS danas u opoziciji, iako, kako je konstatovao, u DS ima onih koji ne prepoznaju kakva je uloga jedne opozicione stranke u demokratskom društvu.

Ističući da ne zna da li DS-u prestoji raskol, Krstić je ocenio da bi bilo pogrešno ako bi neko odlučio da cepa DS.

DS, kako je dodao, evidentno prolazi kroz period preispitivanja, krize i zapitanosti gde je grešila, i dobro je da izvuče pouke iz situacije u kojoj se našla i da bude "ojačana novim pametnim ljudima".
XS
SM
MD
LG