Dostupni linkovi

Sud ukinuo presudu zbog zloupotreba gradonačelniku Zaječara


Gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću ukinuta je presuda zbog zloupotrebe službenog položaja zbog koje je osuđen na šest meseci zatvora, uslovno na godinu dana.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je tu presudu Osnovnog suda u Zaječaru, a kako je objavljeno na sajtu Apelacionog suda, predmet je u tom delu vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje, jer je izreka presude nerazumljiva, a razlozi su nejasni i u znatnoj meri protivrečni.

Presudom Osnovnog suda u Zaječaru u junu prošle godine Ničić je oglašen krivim jer je od juna 2006. do decembra 2007. godine kao predsednik opštine Zaječar 11 puta iskoristio svoj službeni položaj i posle službenih putovanja u inostranstvu nije u zakonskom roku nadležnom organu podneo obračun putnih troškova s dokazima o postojanju i visini troškova.

U prvostepenoj presudi stoji da Ničić tako nije opravdao akontacije za službena putovanja i nije vratio neutrošeni deo akontacija, te je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od 4.000 evra.

Usled bitnih povreda odredaba krivičnog postupka činjenično stanje se za sada sa sigurnošću nije moglo ispitati, te je prvostepena presuda morala biti ukinuta u osuđujućem delu i u tom delu predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje, piše na sajtu Apelacionog suda.
XS
SM
MD
LG