Dostupni linkovi

Štrajk kabinskog osoblja Lufthanze


Sindikat kabinskog osoblja nemačke vazduhoplovne kompanije "Lufthanza" (Lufthansa) kaže da će njegovi članovi čija je baza Aerodrom Frankfurt, u petak održati osmočasovni štrajk, prvi u nizu posle propasti pregovora sa upravom firme o platama i uslovima rada.

Sindikat je objavio da štrajk kabinskog osoblja "Lufthanze" u Frankfurtu, glavnom čvorištu te avio-kompanije, počinje u 05:00 sati i trajati do 13:00 sati.

"Lufthanza" je saopštila da štrajk "može izazvati neplanirana kašnjenja aviona i otkazivanje letova", ali da "za sada Lufthanza ne može da kaže sa sigurnošću kakav će uticaj štrajk tačno imati".

"Duge linije su najviši prioritet i, kada god bude moguće, ne bi trebalo da budu otkazane", saopštila je "Lufthanza" uz upozorenje putnicima da "ipak treba pretpostaviti da će biti kašnjenja".

Sindikat je ove nedelje već najavio niz štrajkova, ali do sada nije izneo kada i gde. Članovi sindikata su se početkom avgusta glasanjem izjasnili za štrajk, ali akcija je odložena dok su trajali pregovori s upravom "Lufthanze".
XS
SM
MD
LG