Dostupni linkovi

Dačić poručio Kacinu da „snizi ton“



Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je nedavna poseta izvestioca Evropskog parlamenta Jelka Kacina Srbiji bila "ponajmanje politička", i poručio da se Srbiji ne mogu tek tako deliti lekcije.

"Malo snizite ton", rekao je Dačić ističući da poštuje Kacina, sa kojim dugo godina sarađuje, ali da mora imati u vidu da je Srbija "ipak ravnopravan deo Evrope".

Dačić je, osvrćući se na Kacinove izjave da su investitori u Srbiji meta reketiranja, rekao da ne zna šta je izvestilac EP mislio.

On je pozvao sve strane investitore kojima bilo ko bude ili je već tražio bilo kakvu uslugu za investiranje da mu se jave, ističući da će takvo ponašanje biti sankcionisano.

On je, međutim, rekao da mu "smeta da neko dolazi ovde u Beograd iz bilo koje institucije u svetu, pa čak to bila i EU i da deli lekcije".

"Siguran sam da korupcija nije baš iskorenjena u EU. Uostalom imate brojne primere šta se sve dešavalo, pa čak i u Evropskom parlamentu, odakle dolazi Kacin", podvukao je Dačić i dodao da se protivi tome "da se politički vrši pritisak na Srbiju zbog interesa koje neko želi da ostvari u ekonomskom smislu".

"Alergičan sam na to da neko stalno dolazi u Beograd sa stavom da deli lekcije", rekao je premijer, dodajući da je “Kosovo na korupciji dobija nezavisnost, a sada Jelko Kacin dolazi da nam deli lekcije o tome”.
XS
SM
MD
LG