Dostupni linkovi

Obama: Romniju nedostaju ozbiljne ideje


Američki predsednik Barak Obama izjavio je juče da su stavovi njegovog republikanskog rivala Mita Romnija o ekonomskim i socijalnim pitanjima ekstremni i da mu nedostaju ozbiljne ideje.

U intervjuu agenciji AP, Obama je, nastojeći da diskredituje Romnija, naveo i da se njegov rival bavi faktički nepoštenim argumentima što bi uskoro moglo da mu se osveti u predstojećim direktnim debatama uoči izbora u novembru.

Govoreći o Romniju, Obama je svog oponenta prikazao kao nekog ko će svoje iznete ekstremne stavove o ekonomiji i socijali pokušati da ostvari, bez obzira da li zapravo veruje u njih ili ne.

"Ne sumnjam da će on sprovesti neke od stvari o kojima je govorio, bez obzira na to da li u njih veruje ili ne", kazao je američki predsednik.

Obama je u intervjuu za AP govorio i o tome kako bi upravljao u svom drugom mandatu. Istakao je da bi bio spreman da napravi niz kompromisa sa republikancima, iako nije precizirao o kakvim ustupcima bi se radilo.

Romni, glavni Obamin rival, sebe je u javnosti predstavio kao čoveka okrenutog biznisu u predizbornoj trci u kojoj je ekonomija ključno pitanje, zadobivši tako pažnju glasača zabrinutih zbog nezaposlenosti i pravca u kojem idu SAD, navodi AP.

Obamine poruke upućene tokom intervjua često su zato delovale kao da su upućene umerenim i nezavisnim glasačima koji bi mogli odlulčiti izbore, ocenjuje AP.
XS
SM
MD
LG