Dostupni linkovi

RS: Šteta od požara oko 850.000 KM


Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić izjavio je da je do sada procijenjena šteta od požara u RS-u oko 850.000 KM, a da su svi požari u 14 općina za sada pod kontrolom.

Džombić je rekao da u ovom periodu ima nešto više šumskih požara, ali da je materijalna šteta značajno manja u odnosu na isti period prošle godine.

"Ono što je najbolje je da nemamo ljudskih žrtava i da sve jedinice koje su angažovane rade sa najvećim oprezom i da nisu ugrožena sela i ljudski životi", rekao je Džombić nakon sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Stanislavom Čađom i direktorom Republičke uprave Civilne zaštite Milimirom Doderom.

On je dodao da će se komunalnim inspekcijama u opštinama Srpske uputiti dopisi da pojačaju nadzor, jer je najveći uzrok požara ljudski nemar, dok se od istražnih organa traži da nastave rad kako bi se procesuirali svi koji su požare skrivili, a od preduzeća "Šume RS" da izvrše pojačane mjere nadzora, ukoliko bi se požari proširili na šumska gazdinstva.

Prema njegovim riječima, Civilna zaštita i resorno ministarstvo su profesionalno obavili svoj posao i dobro sarađuju sa hrvatskom, srbijanskom i crnogorskom civilnom zaštitom, i ukoliko bude potrebno u kontaktu sa njima će aktivirati avione i helikoptere za gašenje požara.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG