Dostupni linkovi

Mediji: Rasplet u Demokratskoj stranci 1. septembra


Rasplet u Demokratskoj stranci nakon izbornog poraza mogao bi da započne 1. septembra, za kada bi, kako piše beogradska štampa, trebalo da bude održan Glavni odbor stranke.

Postoji nekoliko scenarija u kom pravcu će ići rešavanje krize u toj stranci, ali, kako navode izvori "Presa", nije isključeno da delegati ne prihvate izveštaj o radu predsednika DS-a Borisa Tadića, što bi automatski značilo da se ide na vanrednu izbornu skupštinu, na kojoj bi se biralo novo rukovodstvo, uključujući i lidera partije.

Kako piše "Danas", redovna sednica GO DS, na kojoj postoji mogućnost da se zakaže vanredna Izborna skupština, održaće se u septembru.

"Izborna skupština može biti zakazana na inicijativu Predsedništva, članova GO ili neusvajanjem izveštaja Borisa Tadića o radu stranke u protekla tri meseca", navodi taj list.

Izvori lista iz DS-a ocenjuju da 1. septembra verovatno neće biti zakazana Izborna skupština, ali da bi ta sednica GO trebalo da bude "početak raspleta" situacije u stranci, u kojoj neslaganja među visokim funkcionerima sve češće izlaze u javnost.

Prema rečima izvora "Danasa", za sada "niko ne zna ništa" kada je reč o temama sednice GO, ali će prvog dana septembra Tadić svakako predstaviti izveštaj o radu stranke u periodu posle majskih izbora.

Kako nezvanično list saznaje, veći broj članova GO smatra da bi na ovoj sednici trebalo ili zakazati ili makar okvirno najaviti Izbornu skupštinu.
XS
SM
MD
LG