Dostupni linkovi

Spriječen još jedan mogući pokolj na projekciji "Batmana"Američka policija je prilikom projekcije novog filma o Batmanu ove subote pokraj Clevelanda, u kinu Regal Cinemas u Westlakeu, uhitila "do zuba" naoružanog 37-godišnjeg Scotta A. Smitha, pod sumnjom da je planirao izvesti pokolj sličan onom u Coloradu.

On kaže kako se samo htio zaštititi u slučaju da se u kinu pojavi manijak poput "Jokera iz Colorada" Jamesa Holmesa.

Smithov odvjetnik Matthew Bruce jučer je izvijestio kako je 37-godišnjak sa sobom na projekciju novog filma o Batmanu ponio pištolj, municiju i nekoliko noževa jer se želio zaštititi u slučaju da netko poželi imitirati pokolj u Coloradu, prenosi AP.

Smithovo sumnjivo ponašanje u kinu su prvi uočili voditelj kina i umirovljeni policajac, koji u kinu radi kao zaštitar. Kasnije je policija prilikom pretrage Smithova doma pronašla još cijeli arsenal oružja, uključujući nekoliko pušaka i strojnica, najmanje šest pištolja, na tisuće komada municije te pancirku.

Smith je davne 1995. godine vrlo kratko služio u američkoj vojsci - u siječnju se prijavio na obuku, a otpušten je svega mjesec dana kasnije. Nema od ranije kriminalni dosje.
XS
SM
MD
LG