Dostupni linkovi

Šaš: Nastaviću da govorim ono što mislimNovinar iz Subotice Laslo Šaš, koji je osuđen zbog uvrede lidera mađarskog desničarskog pokreta "64 županije" Lasla Torackaija, a potom pomilovan odlukom predsednika Srbije Tomislava Nikolića, izjavio je danas da je pravda zadovoljena, ali da je razočaran činjenicom da nije imao ničiju pravnu pomoć, pa čak ni od Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine.

Šaš je, posle susreta sa Nikolićem, rekao novinarima da mu je predsednik pružio uveravanja da u Srbiji ljudi više neće biti osuđivani zbog javno izrečnog mišljenja, i da ga je to ohabrilo da i ubuduće govori ono što misli.

“Ispričali smo se kao da se znamo 100 godina, lepo je bilo. Drago mi je što me je primio. Ispričao sam kako je teklo suđenje i kakve sam dokaze ponudio. Ja sam mislio da će ti dokaze da srede Torockaija, ali su mene proglasili krivim. To je za mene bilo nepojmljivo, ne znam kako tako nešto može da se desi u Srbiji”, rekao je Šaš.

On je, po tužbi Torackaija, osuđen zbog teksta koji je 24. aprila 2007. godine objavio u rubrici pisma čitalaca lista "Mađar so" na plaćanje odštete od 150.000 dinara, ali je, pošto nije imao novac, upućen na izdržavanje zatvorske kazne.
XS
SM
MD
LG