Dostupni linkovi

Policija upala u hram Sikha: Sedam mrtvih u masovnoj pucnjaviNajmanje sedam osoba, uključujući i napadača, poginulo je u oružanom incidentu u hramu Sika u predgrađu Milvokija u američkoj saveznoj državi Viskonsin, saopštile su danas američke vlasti. Vlasti navode da su u predgrađu Ouk Krik četiri osobe ubijene unutar hrama, a tri izvan, uključujući i napadača. Povrijeđene su najmanje tri osobe.

Prema pojedinim medijskim izvještajima, napadač je bijelac i imao je oko 40 godina.

Policijski zvaničnik DŽon Edvards rekao je da je iz zasjede napadnuta policijska patrola koja je došla na lice mjesta nakon prijavljene pucnjave. Napadač je pucao i teško ranio jednog policajca, koji je pomagao žrtvama ispred hrama. Drugi policajac je uzvratio vatru i ubio napadača.

Edvards je istakao da pucnjavu tretiraju kao "domicioni incident poput terozizma" i da će Federalni istražni biro preuzeti istragu.

Policija je izrazila uvjerenje da je bio samo jedan napadač, uprkos prvobitnim izjavama svjedoka da ih je bilo više. Američki predsjednik Barak Obama izrazio je žaljenje zbog pucnjave, koja se dogodila nešto više od dvije sedmice od napada u bioskopu u predgrađu Denvera kada je ubijeno 12, a povrijeđeno 58 osoba.
XS
SM
MD
LG