Dostupni linkovi

Dvije velike aviokompanije žele kupiti BH Airlines


Dvije velike aviokompanije zainteresovane su da zajedno postanu vlasnici 49 odsto "BH Airlinesa", rekao je ministar saobraćaja i komunikacija Federacije BiH Enver Bijedić.

Bijedić je ponovio da FBiH i dalje ne da nikome većinski paket dionica "BH Airlinesa", te je dodao da će razgovori s potencijalnim partnerima početi poslije 19. avgusta.

"S obzirom na to da je riječ o poslovnoj tajni, u ovom momentu mogu samo reći da je jedna aviokompanija iz Evrope, a da druga nije. Takođe, jedna je vrlo poznata u cijelom svijetu, dok je i druga što se finansija tiče, spremna da uđe u projekat", rekao je Bijedić za "Oslobođenje".

On kaže da će se sa upravom "BH Airlinesa" potruditi da dođe do kvalitetnijeg ugovora nego što je to bio sa "Turkish Airlinesom".

"BH Airlinesu" su nakon raskida ugovora sa "Turkish Airlinesom" ostala dva aviona tipa ATR 72-210, od kojih je jedan još na servisu. Bijedić kaže da će uskoro i taj avion biti stavljen u funkciju, a oba aviona koji su kupljeni na lizing trebalo bi da budu otplaćeni do 2016. godine.
XS
SM
MD
LG