Dostupni linkovi

Poginula dva podoficira na KopaonikuDvojica podoficira, pripadnika Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, poginula su danas oko 10.25 na Pančićevom vrhu na Kopaoniku tokom raščišćavanja terena od minsko-eksplozivnih sredstava, saopštilo je Ministartsvo odbrane.

U Informativnoj službi Policijske uprave Kraljevo rekli su da su poginuli podoficiri S. M. (36) i M.N. (37).

Pripadnici Vojske Srbije bili su angažovani na raščišćavanju terena od minsko-eksplozivnih sredstava na osnovu ugovora Komande ViPVO sa Kontrolom letenja SCG (SMATSA) radi izgradnje zaštitne ograde oko objekta na Kopaoniku.

Ministar odbrane Aleksandar Vučić naredio je hitne mere na rasvetljavanju okolnosti nesreće i utvrđivanju odgovornosti, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva (www.mod.gov.rs).

Ministar odbrane Aleksandar Vučić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković helikopterom su krenuli ka Kopaoniku.

Ovo je drugi težak incident u poslednja dva meseca u VS jer je na poligonu na Pasuljanskim livadama tokom vežbe 18. juna poginulo dvoje kadeta Vojne akademije, a sedmoro ih je ranjeno.
XS
SM
MD
LG