Dostupni linkovi

Dačić najavio izmjene i nekih lokalnih vlasti


Premijer Srbije i lider Socijalističke partije Ivica Dačić najavio je da će se sa svojim
novim koalicionim partnerima u republičkoj vladi dogovoriti i o izmjenama lokalnih vlasti, pominjući kao primjer Novi Sad u kojem su na vlasti demokrate i socijalisti.

"Napravićemo spiskove opština i gradova u kojima bi trebalo da se lokalna vlast formira na istom principu kao u Republici", rekao je Dačić novinarima u selu Ratari u opštini Smederevska Palanka, u kojoj su vlast formirali opštinski odbori Demokratske stranke i
Srpske napredne stranke.

Dačić je rekao da izmjena vlasti u gradovima i opštinama u Srbiji nije "prevara izborne volje građana" već da je riječ o tome da se vlast "upodobi" tamo gdje je to moguće.

Kako je rekao, predmet razgovora novih koalicionih partnera u republičkoj vladi biće, između ostalih, izmjena vlasti u Novom Sadu i u opštini Smederevska Palanka.

U Novom Sadu je na vlasti koalicija Demokratske stranke, Socijalističke partije Srbije i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Dačić je rekao da je SNS u Smederevskoj Palanci formirala vlast sa Demokratskom strankom jer se, kako je naveo, naljutila na SPS zbog toga što je poštovao prethodne dogovore sa demokratama.
XS
SM
MD
LG