Dostupni linkovi

BBC se preselio zbog štednje


Svetski servis BBC emitovao je u ponedeljak, posle više od 70 godina rada, poslednje vesti iz "Bush Housea" i preselio se na novu lokaciju.

Poslednju vest u podne pročitao je generalni direktor BBC Mark Thompson.

On je rekao da je Bush House za 71 godinu emitovanja programa postao simbol "istine i objektivnosti" i da je ova zgrada bila svjedok mnogih velikih momenata u istoriji BBC.

Od osnivanja preko perioda hladnog rata do kompleksnog 21. veka, Bush House i BBC bili su za mnoge slušaoce jedini izvor pouzdane informacije, rekao je Thompson.

U okviru mera štednje i konsolidacije servis se od marta postepeno selio u istočno krilo Broadcasting Housea u Portlandu, preneo je AFP. Inače, sa merama štednje BBC je počeo još ranije. Prošle godine su ugasili pet redakcija - makedonsku, portugalsku za Afriku, albansku i srpsku, kao i englesku službu u regionu Kariba, prenosi B92.

Inače BBC Svetski servis ima oko 2.400 zaposlenih, i planira da do 2013. godine ukine 360 radnih mesta kao i da ukine oko polovinu od 400 samostalnih internet stranica. Plan im je da uštede 46 miliona funti (oko 53 miliona evra) godišnje.
XS
SM
MD
LG