Dostupni linkovi

Pogibija desetina hodoščasnika u saobraćajnoj nesreći Nepalu


Najmanje 38 hodočasnika poginulo je danas kada se prepuni autobus survao sa autoputa u rijeku Gandak, dok je prevozio vjernike iz Indije na hinduski festival na jugu Nepala, saopštili su zvaničnici ove zemlje.

Oni su rekli da je do sada pronađeno 38 tijela i da je u bolnicu prebačeno pet osoba koje su iskočile iz autobusa prije nego što je vozilo upalo u rijeku. Među njima je jedna djevojčica, a ostalo su muškarci.

Preživjeli su rekli policiji da se u vozilu, koje je ooš duboko pod vodom, nalazilo oko 75 ljudi. Među žrtvama je i troje Nepalaca. Zvaničnici još ne znaju šta je uzrokovalo nesreću. U potragu za preživjelima na obalama rijeke Gandak poslato je više od 100 policajaca i vojnika.

U Nepalu je u julu počela sezona monsunskih kiša, zbog čega su rijeke nabujale i predstavljaju opasnost po vozila čiji vozači izgube kontrolu, prenio je AFP. Saobraćajne nesreće relativno su česte u ovoj siromašnoj himalajskoj kraljevini zbog lošeg stanja puteva, tehničke neispravnosti vozila i nepoštovanja saobraćajnih propisa.
XS
SM
MD
LG