Dostupni linkovi

Đilas: DS ne sme da se cepa, ali treba da se reformiše


Zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio je u petak da ta partija ne sme da se cepa i da se on neće kandidovati za njenog predsednika ako to na nekoj od izbornih skupština učini njen sadašnji lider Boris Tadić.

"Kad god da bude Izborna skupština Demokratske stranke, ako Boris Tadić bude bio kandidat za predsednika, ja neću biti kandidat. To je moja odluka i iza nje stojim", rekao je Đilas gostujući na Radio-televiziji Srbije.

On je istakao da se neće kandidovati zato što misli da DS ne sme da se cepa jer, kako je naveo, to je velika i važna stranka koja "mora da se reformiše".

"Svoju ocenu izbora, grešaka, dobrih i loših poteza izneću stranačkim organima kroz viziju kako mislim da treba dalje. Verujem da ako to bude prihvaćeno i od lidera DS-a i od članstva DS, da će se brzo, u kratkom periodu, godinu do dve, kao najveća srpska stranka vratiti na vlast, ne samo u Beogradu i u Vojvodini, nego i u drugim delovima Srbije", naveo je Đilas.

On je istakao da DS mora da se "liši nekih ljudi" koji su, kako je naveo, bili predugo u vlasti i koji su se koristili tom strankom.

"Ukoliko te moje ideje razmišljanja ne budu bile prihvaćene, ja zadržavam pravo da odlučujem o svojim drugim koracima. U svakom slučaju to neće biti frakcijska podela DS-a", istakao je Đilas.
XS
SM
MD
LG