Dostupni linkovi

Ješić: Vojvodina "mercedes", Srbija "fića"


Novoizabrani pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić izjavio je da će jedan od njegovih prvih zadataka biti komunikacija sa resornim republičkim ministarstvom i pomoć vojvođanskoj poljoprivredi.

"Prvi zadatak republičkog ministra treba da bude da decentralizuje i regionalizuje poljoprivrednu proizvodnju na teritoriji Srbije jer je ona potpuno različita. U Vojvodini vam je to mercedes benz, a negde je to fića ili jugo i zato je moj zadatak komunikacija sa republički ministarstvom i pomoć vojvođanskoj poljoprivredi, koja je mercedes benc, da bude još bolji automobil i da što više pravi profita za građane Vojvodine", rekao je Ješić u sredu Tanjugu pošto je izabran na novu funkciju.

Ješić, koji je prethodih 12 godina bio gradonačelnik Inđije, ukazao je da puno zavisi od onoga ko će voditi ministarstvo na republičkom nivou, ali da se nada da će biti uspostavljena normalna saradnja, jer je to pre svega u interesu tog ministra "koji sedi u Beogradu, pošto s gro srpske poljoprivrede bazira na vojvođanskoj".

Ješić je ocenio da je nemoguće voditi agrarnu politiku Srbije na centralizovan način i dodao kako je siguran da je mera koja se donese u Beogradu nekada dobra za proizvođača na Pešteru, ali ne i za vojvođansku poljoprivredu, ili je dobra za vojvođansku, ali nije dobra za Zapadnu Srbiju.

Prioritet je, dodao je Ješić, da se napravi akcioni plan za 2013. koji će doprineti poboljšanju konkurentnosti poljoprivrede, pošto je to, kako smatra, ključni problem u ovom trenutku.
XS
SM
MD
LG