Dostupni linkovi

CG: Detalji o eksploziji mine kod granice sa Albanijom


Službenici granične policije Albanije obavestili su u nedelju kolege u Crnoj Gori da je došlo do eksplozije u blizini državne granice, na crnogorskoj teritoriji, koja se dogodila na planini Trokuz u opštini Plav. U eksploziji je povređeno šest osoba, od kojih dve teže, saopštila je Uprava policije.

„Policijski službenici Ekspoziture granične policije Plav i Ispostave policije Plav su, odmah po obaveštenju, izašli na lice mesta, gde su na 15 metara od granice, na našoj teritoriji, zatekli teretno motorno vozilo „Opel Frontera“; plavskih registarskih oznaka, sa oštećenjem od eksplozije. Od eksplozije je nastao krater prečnika dva metra i dubine oko pola metra“, saopšteno je iz Uprave policije.

U vozilu je, kako se dodaje, bilo šest osoba – S.P. (40), A.H. (27) i A.B. (30) iz Plava, državljani Crne Gore, i V.P, supruga S.P, albanska državljanka, sa njihovo dvoje maloljetne djece, stare pet i tri godine.

Oni navode da informacije kojima raspolažu ukazuju na to da se to vozilo kretalo preko planine Trokuz prvo šumskim putem, a zatim i kroz neuređeni deo šume, kao i da je prolaskom preko proplanka obraslog vegetacijom srednje visine vozilo aktiviralo neidentifikovanu eksplozivnu napravu.

„Prema pronađenom i uzetom uzorku eksplozivne naprave sa lica mesta, naverovatnije se radi o eksplozivnoj napravi – mini, koja je postavljena na pomenuto mesto pre više godina, dok će se sudski veštak u nalazu izjasniti o kojoj se vrsti mine i vremenu postavljanja radi“, dodaje se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG