Dostupni linkovi

Opozicija u Republici Srpskoj napustila zasijedanje parlamenta


Poslanici opozicionih stranaka u Narodnoj skupštini Republike Srpske napustili su danas skupštinsko zasijedanje pošto su su dnevnog reda skinuti nacrti zakona koje su oni ranije uputili u parlamentarnu proceduru.

Poslanici Srpske demokratske stranke (SDS) i Partije demokratskog progresa (PDP) napustili su sjednicu parlamenta na njenom početku, jer su s dnevnog reda skinuti nacrti zakona o dopuni Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti RS, o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, kao i o izmenama i dopunama Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata.

Sjednicu parlamenta napustili su i poslanici Demokratske partije (DP).Poslanici opozicionih stranaka najavili su da će današnje skupštinsko zasijedanje posmatrati iz svojih poslaničkih klubova.

Zbog izlaska poslanika opozicionih partija, kao i kašnjenja pojedinih poslanika vladajuće koalicije, sjednica parlamenta RS je bila nakratko prekinuta, jer nije bilo kvoruma za rad.

Parlament RS danas će razmatrati predlog zakona prema kojem bi status grada trebalo da dobiju Prijedor, Doboj, Bijeljina i Trebinje.

Poslanici će raspravljati i o predloženom zakonu o popisu stanovništva 2013. godine.

Parlament će se, između ostalog, izjasniti i o predloženom Zakonu o zaduživanju, dugu i garancijama RS.
XS
SM
MD
LG