Dostupni linkovi

Split predstavio kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture 2020.


U sklopu priprema Splita za kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture 2020., u Velikoj vijećnici Gradske uprave zamjenica gradonačelnika Anđelka Visković predstavila je, u nazočnosti članova užega radnog tima Kandidacijskog odbora, gradonačelnicima, načelnicima i predstavnicima gradova iz Hrvatske, BiH i Crne Gore projekt Split – EPK 2020.

Riječ je o Mostaru, Kotoru te Trogiru, Šibeniku, Hvaru, Pagu, Sinju, Korčuli, Stonu i Solinu, koji bi se kao partneri uključili u taj projekt. Na predstavljanje su pozvani i predstavnici Dubrovnika, Zadra, Supetra i Staroga Grada na Hvaru, koji nisu došli jer su bili spriječeni, priopćio je ured splitskoga gradonačelnika.

Kandidacijski odbor grada Splita za Europsku prijestolnicu kulture 2020. misli kako je od temeljne važnosti udruživanje svih dalmatinskih gradova čija je materijalna i nematerijalna baština pod zaštitom UNESCO-a, ili bi to uskoro mogla biti, te dvaju gradova izvan hrvatskih granica koji su svojim kulturnim naslijeđem te time što su u Registru svjetske kulturne baštine čvrsto povezani sa Splitom, objašnjava se u priopćenju.

Grad Split bio bi nositelj projekta, a titulu Europske prijestolnice kulture 2020. podijelio bi s gradovima koji mu se pridruže.
XS
SM
MD
LG