Dostupni linkovi

U nasilju u Afganisanu ubijeno 11 osoba


U eksplozijama bombi i napadu na ured guvernera u pokrajini Farah u poslednja 24 sata u Afganistanu ubijeno je 11 osoba, saopćili su afganistanski zvaničnici u subotu.

U eksploziji bombe postavljene na putu u pokrajini Uruzgan, na jugu Afganistana u subotu je ubijeno šest civila, izjavio je za AFP portparol pokrajinske policije Džaved Fejsal.

Prema riječima policijskog istražitelja Gulaba Kana, civilni automobil prešao je preko bombe na putu u južnoj pokrajini Uruzgan kada je poginulo šest civila, a jedan je povrijeđen.

Do eksplozije bombe došlo je i u oblasti Gerešk na jugu Afganistana u pokrajini Helmand, kada je jedno dijete poginulo a drugo povrijeđeno, navedeno je u saopćenju pokrajinskog ureda za medije.

U istoj oblasti, u petak navečer je došlo do eksplozije bombe kada je poginulo troje djece a dvoje povrijeđeno, navodi se u saopćenju.

U napadu na ured guvernera u pokrajini Farah poginula je jedna osoba, a 27 je povrijeđeno.

Direktor zdravstvenog centra Abdul Džabar Šajer izjavio je da je među povrijeđenima sedmoro djece.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napade, ali vlasti obično za njih optužuju "neprijatelje Afganistana", koristeći standardnu frazu za talibane.
XS
SM
MD
LG