Dostupni linkovi

Vujanović u Sarajevu primio nagradu 'Ličnost godine regiona'


Predsjedniku Crne Gore filipu Vujanoviću večeras je, na svečanosti u Sarajevu, uručeno priznanje "Ličnost godine regiona 2012", koje dodeljuje Agencija za izbor najboljih menadžera i privrednika BiH, jugoistočne i srednje Evrope.

Zahvaljujući na priznanju, Vujanović je izrazio poštovanje prema svim nagrađenim, menadžerima i kompanijama, dajući poseban značaj regionalnoj dimenziji njihovog poslovanja.

"Saradnja kompanija obezbjeđuje punu valorizaciju potencijala regiona, a istovremeno i kvalitetan razvoj ekonomije svake države pojedinačno. U to smislu, dođela regionalnih nagrada je i priznanje i obaveza koja treba da ohrabri, ali i podstakne druge da regionalno sarađujemo", rekao je Vujanović.

On je istakao da je Crna Gora opredjeljena za afirmaciju regionalne saradnje i posvećena unapređenju ekonomskih odnosa.

Crnogorski predsjednik je pozvao kompanije i njihove menadžere da kroz intenzivnu komunikaciju sa državama regiona predlože kvalitetne međudržavne ugovore i konkretne mjere za podsticaj regionalne saradnje.

Direktor te agencije Pane Škrbić istakao da je Vujanović veoma zaslužan za stvaranje pozitivne klime za saradnju i prijateljstvo zemalja u regionu, što otvara i trasira nove puteve za jačanje regionalnog privrednog razvoja, saradnje i prosperiteta.
XS
SM
MD
LG