Dostupni linkovi

Bata Živojinović imao moždani udar u kritičnom je stanju


Srpski glumac Velimir Bata Živojinović doživio je moždani udar i nalazi se u bolnici "Sveti Sava", gdje mu se ljekari bore za život, ali kako prenose mediji, uprkos svim naporima konzilijuma vrhunskih ljekara, prognoze su obeshrabrujuće.

Živojinović (79) je, objavio Press, težak moždani udar imao u utorak i trenutno se nalazi u Specijalnoj bolnici za liječenje celebrovaskularnih bolesti "Sveti Sava". Izvor tog lista iz bolnice je rekao da glumac nije u komi, ali je njegovo zdravstveno stanje veoma ozbiljno.

"Za dva dana, koliko leži u bolnici, teško je prognozirati da li će preživjeti ili ne, ali zasad mu je zdravlje dosta ugroženo. Pospan je i teško komunicira", kaže taj izvor za Press.

Poznati glumac imao je srčani udar u oktobru 2006. godine, a bolovao je i od gangrene koju je prije tri godine izliječio na Kubi.

Zbog infarkta srce mu je oštećeno, krvni sudovi su mu u lošem stanju, a uz to je i dijabetičar, što dodatno otežava situaciju.

Živojinović je rođen u selu Koraćica pod Kosmajem 1933. godine. Debitovao je na filmu 1955. godine ulogom u "Pesmi sa Kumbare", a zatim je snimio više od 250 filmova i serija. Najpoznatiju ulogu imao je u filmu "Valter brani Sarajevo", zbog čega je postao popularan i van granica SFRJ, posebno u Kini.
XS
SM
MD
LG