Dostupni linkovi

Milanović ukida prigodne svečanosti



Hrvatski premijer Zoran Milanović ukinuo u novom protokolu brojne beneficije i prigodne svečanosti vezane za premijersku funkciju.

Kako piše Jutarnji list, ono što je Milanović među prvim stvarima ukinuo su sveštenici i osveštavanja različitih objekata koji su sagrađeni budžetskim parama. Takođe, neće biti ni švedskog stola i dugih govora.

Milanović je nova pravila protokola demonstrirao na otvaranju pristaništa trajekta za ostrvo Rab u Stinici - prvoj svečanosti takve vrste otkad je premijer.

Prema običajima koje je uveo HDZ, na svečanom otvaranju radova ili puštanju u rad velikih saobraćajnih i privrednih objekata prisutnima su se obraćali lokalni šefovi, direktori preduzeća, ministri i premijer.

Na kraju bi, kao neizostavni deo vladinog protokola, lokalni sveštenici udellili blagoslov okupljenima i osveštali objekt u čiju je čast svečanost organizovana.

U Stinici nije bilo sveštenika, a gradonačelnica grada Raba mogla je samo da prisustvuje svečanom otvaranju trajektne luke. Ni sam premijer nije se obratio okupljenima, već je samo razgovarao s građanima.
XS
SM
MD
LG