Dostupni linkovi

Crna Gora: Sudbina "Pobjede" zavisi od pregovora "Avaza" i "Štirije"


Tenderska komisija produžila je rok za pregovore sa sarajevskom novinskom-izdavačkom kućom Avaz, koja je ranije dostavala ponudu za kopovinu najstarijeg crnogorskog dnevnog lista Pobjeda.

Budućnost Pobjede biće poznata u naredna dva mjeseca, kada bi Avaz trebalo ili da preuzme ili da odustane od kupovine Pobjede, pišu Dnevne novine.

Sudbina Pobjede trenutno zavisi i od ishoda pregovora Avaza i austrijskog novinsko-izdavačkog preduzeca Štirija, koje je zainteresovano za kupovinu sarajevske kompanije. Sastanak njihovih predstavnika, prvi po redu, trebalo bi da bude održan danas.

Ukoliko Štirija preuzme Avaz, šanse za prodaju Pobjede su veoma male, jer austrijska kuća posjeduje oko 30 odsto vlasništa u dnevnom listu Vijesti.

Iz Avaza su ranije kazali da ih je prodaja kompanije omela u preuzimanju Pobjede,
kada je vlasnik Fahrudin Radončić izabran za ministra za bezbjednost Bosne i Hercegovine. Kako je tada saopšteno, nezgodno je pregovarati o preuzimanju nove firme kada se vode pregovori o prodaji sopstvene, jer će od budućeg vlasnika zavisti da li će Avaz preuzeti Pobjedu.

Već na prvom sastankiu predstavnika Štirije i Avaza moglo bi se znati da li će austrijska kompanija tražiti od sarajevske da odustane od preuzimanja Pobjede.
XS
SM
MD
LG