Dostupni linkovi

Jahjaga: Novi horizont za Kosovo na međunarodnoj sceni


Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izjavila je da odluka Međunarodne upravljačke grupe da u septembru okonča nadgledanu nezavisnost Kosova otvara put za ravnopravno partnerstvo sa međunarodnom zajednicom na osnovu uzajamnog poštovanja.

Pozdravljajući odluku Međunarodne upravljačke grupe, Jahjaga je rekla da najveća zasluga za okončanje međunarodne nadgledanosti pripada građanima Kosova.

"Sa vašom posvetom i neumornim radom, naročito poslednjih četiri godine, za svakodnevno sprovođenje Ahtisarijevog plana, vi (građani) ste ostvarili ideal za izgradnju nezavisnog Kosova, jedne slobodne zemlje gde se dostojanstveno živi", ističe se u pisanoj izjavi predsednice Kosova.

Jahjaga ocenjuje da je rezultat te posvećenosti to što građani Kosova, nezavisno od njihove etničke i verske pripadnosti danas na celoj teritoriji Kosova žive slobodno, uživajući jednaka prava i slobode.

"Odluka Međunarodne upravljačke grupe vraća narodu Kosova ono što mu pripada i za šta se žrtvovao, ali i otvara novi horizont na međunarodnoj sceni", navodi se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG