Dostupni linkovi

Vreli dani u regiji: U Srbiji 38, u Crnoj Gori 40 stepeni


U Srbiji i Crnoj Gori danas je sunčano i veoma toplo, sa najvišim temperaturama do 38, odnosno 40 stepeni.

Oko 11 sati najtopliji gradovi u Srbiji bili su Beograd, Palić, Sombor i Novi Sad sa 34 stepeni, a 33 stepeni bilo je u Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Zrenjaninu i Kikindi, a najniža temperatura bila je na Kopaoniku - 20 stepeni.

U toku prepodneva nije bilo poziva građana ekipama Hitne pomoći u Beogradu da intervenišu zbog eventualnih tegoba usled velikih vrućina, ali lekari savetuju sugrađanima da bez preke potrebe od 11 do 18 sati ne izlaze napolje i da piju dosta tečnosti.

U Podgorici je za danas najavljeno 39 stepeni, a sutra se očekuje temperatura od čak 40 stepeni.

Meteorolozi su saopštili da će Crna Gora narednih dana biti na udaru toplog tropskog talasa, koji će usloviti neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine.

"U većini mesta temperature će imati tropski karakter, a u pojedinim delovima Crne Gore imaće rekordne vrednosti za ovo doba godine", saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda.

Zbog tropskih temperatura, Ministarstvo unutrašnjih poslova je izdalo upozorenje, istakavši da to uslovljava i ekstremno visoki indeks opasnosti od požara, posebno u širem području Podgorice i Danilovgrada, kao i na primorju.

Iz Službe hitne pomoći saopšteno je da je povećan broj pregleda, a najviše je pacijenata sa hroničnim oboljenjima.
XS
SM
MD
LG