Dostupni linkovi

HSS traži da Čačić odstupi s mjesta potpredsjednika Vlade


Hrvatska seljačka stranka (HSS) traži od Radimira Čačića da odstupi s mjesta prvog potpredsjednika Vlade, obzirom da je na sudu proglašen krivim za izazivanje prometne nesreće, u kojoj je smrtno stradalo dvoje ljudi, priopćeno je danas iz te stranke.

Ukoliko prvi potpredsjednik Čačić sam ne podnese ostavku, HSS traži od premijera Milanovića da ga na to prisili, jer smatramo da bi svako njegovo daljnje sudjelovanje u Vladi ili drugim tijelima državne vlasti, a posebice u Nadzornom odoru INE d.d. štetilo interesima Republike Hrvatske, ocjenjuje HSS.

"Premijer Milanović krajnje je licemjeran kada prvoga potpredsjednika Čačića pokušava abolirati od odgovornosti, unatoč tome što je od bivše ministrice Holy tražio odgovornost za neusporedivo manje propuste", ističe HSS i podsjeća kako je SDP ranije tražio do zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da odstupi zbog prometnog prekršaja.

HSS smatra kako ustrajno štiteći prvog potpredsjednika Čačića, predsjednik vlade Zoran Milanović gubi vlastitu vjerodostojnost te otvoreno priznaje da je njegova Vlada postala talac HNS-a.
XS
SM
MD
LG