Dostupni linkovi

Inzko: Na dostojanstven način obeležiti godišnjice stradanja


Visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko razgovarao je u utorak u Prijedoru sa načelnikom Markom Pavićem, predstavnicima preduzeća "Mittal Steel" iz Omarske i predstavnicima bošnjačkih udruženja o tome kako da se u ovoj lokalnoj zajednici obeleži 20 godina od stradanja bošnjačkog naroda.

Inzko smatra da ima mogućnosti da se pronađe način da svi narodi u ovoj opštini na dostojanstven način obeleže godišnjice stradanja.

"Ima različitih mišljenja o toj situaciji, ali istovremeno mislim da ima i mogućnosti da se nađe neki put koji bi zadovoljio i jedne i druge i da se na dostojanstven način obeleži ta godišnjica“, rekao je Inzko, javili su mediji u RS.

Za Prijedor je kazao da je, možda, najveće stratište u BiH, zbog čega rođacima ubijenih treba dati mogućnost da godišnjicu stradanja obeleže na dostojanstven način.

Inzko se u Prijedoru sastao s predstavnicima Udruženja logoraša Prijedor ‘92, Udruženja logoraša Kozarac, Udruženja građana “Optimisti 2004”, Udruženja Prijedorčanki "Izvor", Udruženja žena "Mostovi prijateljstva", Udruženja "Srcem do mira", Udruge za povratak Hrvata "Hrvatski dom" i Udruženja građana "Behar".
XS
SM
MD
LG