Dostupni linkovi

Lustigu počasno Srce Sarajeva


Istaknuti filmski umjetnik Branko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF), potvrđeno je iz direkcije SFF-a.

Iz SFF-a podsjećaju da je Lustig dvostruki dobitnik Oscara, čovjek koji je više od pet desetljeća u filmskoj industriji, otkako je karijeru počeo angažmanom u Jadran filmu kad je radio produkciju filmova "Ne okreći se sine" i "Kozara", u kojemu je i glumio.

Međunarodni uspjeh Lustig je postigao radeći na seriji "Vjetrovi rata", što ga je potom dovelo i do suradnje sa Stevenom Spielbergom i do Oscara za produkciju "Schindlerove liste" 1994. godine. Otad Lustigov angažman u Hollywoodu obuhvaća produkcije brojnih filmskih hitova, poput "Mirotvorca" te suradnju s redateljem Ridleyjem Scottom, za čiji film "Gladijator" je nagrađen drugim Oscarom u karijeri.

Iz SFF-a ističu kako je Branko Lustig najuspješniji filmski profesionalac iz ovog dijela svijeta, koji je pritom ostao je vjeran regiji iz koje je potekao, što je potvdio povratkom u Hrvatsku u kojoj je rođen

Počasna nagrada Srce Sarajeva dodjeljuje se pojedincima u znak priznanja za izniman doprinos afirmaciji i razvitku filmske umjetnosti.
XS
SM
MD
LG