Dostupni linkovi

Jovanović:Dogovor o vladi, ne ucene


Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović poručio da totalni preokret u Srbiji i stvaranje moderne države moraju biti suština politike vlade koja ima ambiciju da traži podršku LDP-a.

Vlada mora biti zasnovana na racionalnom dogovoru, a ne na ucenjivanju i prevrtljivosti, rekao je lider LDP-a za agenciju Tanjug.

Jovanović je poručio da je spreman da još ovaj put uvaži predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića i izdrži još jedan rok koji mu je lider socijalista Ivica Dačić postavio kako bi se u međuvremenu konsultovao sa strankom i predsednikom države Tomislavom Nikolićem koji se vraća iz Brazila.

"To znači da će do kraja nedelje, Srbija bar znati da li će u vladu promene uneti LDP sa svojom politikom, ili će naše nepristajanje na situaciju i odnose koje smo i do sada sa distance posmatrali zapravo biti uvod u politiku kontinuiteta, nesposobnu da odgovori na bilo koji problem Srbije. Ne postavljamo nikakve ultimatume, ali došli smo do kraja ovakvih odnosa", izjavio je Jovanović agenciji Tanjug.

Prema njegovim rečima, Srbija je izmorena sporošću pregovora o vladi, ali odgovorni političari ne smeju zbog toga da okreću glavu pred očiglednim problemima društva i da izbegavaju da progovore o onome što se mora sa zemljom uraditi.

Poručivši da je LDP speman na racionalan dogovor, Jovanović je istakao da ne može biti kompromisa oko suštine i ćutanja pred jedinim putem koji Srbiju može da sačuva od potpunog sloma.
XS
SM
MD
LG