Dostupni linkovi

Nikolić sa Klintonovom o pregovorima sa PrištinomPredsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je u Rio de Žaneiru na sastanku s državnom sekretarkom SAD Hilari Klinton (Hillary Clinton) poručio da je Srbija spremna da nastavi pregovore s Prištinom radi očuvanja stabilnosti u regionu.

Kako je agenciji Beta rečeno u pres službi Predsedništva Srbije, Nikolić je Klintonovoj rekao da je "strateški cilj Srbije nastavak evropskih integracija, ali i saradnja sa svim zemljama koje u tome pronalaze zajednički interes'.

Klintonova je Nikoliću poručila da je za SAD "izuzetno bitno da se održe mir i stabilnost u jugositočnoj Evropi", kao i da Srbija nastavi razvijanje odnosa sa zemljama regiona.

Na današnjem sastanku u Rio de Žaneiru na marginama konferencije UN o održivom razvoju, Nikolić je američkoj državnoj sekretarki rekao i da su Srbiji preko potrebne strane investicije.

Nikolić je, kako je navedeno, rekao da će ako je potrebno, lično instistirati da se u Srbiji obezbedi povoljniji poslovni ambijent za strane investitore.

Predsednik Srbije je pozvao američke kompanije da ulažu u srpsku privredu navodeći da ona ima perspektivu.
XS
SM
MD
LG