Dostupni linkovi

Talibani upali u hotel kod Kabula, drže taoce


Najmanje četiri čoveka su poginula u Avganistanu kada su talibani upali u jedan hotel severno od Kabula i uzeli taoce, saopštila je u petak ujutro lokalna policija.

Napadači, opasani eksplozivom i naoružani raketnim bacačima i automatskim puškama, ubili su tri pripadnika obezbeđenja ispred hotela "Spozmaj" na jezeru Kvarga. Zatim su upali unutra.

Kako je saopštila policija, najmanje jedan policajac je poginuo u napadu prošle noći. Borba oko hotela još traje. Unutra je nepoznat broj talibanskih boraca, a iz dvospratnice su uzdiže stub gustog crnog dima. Hotel nadleću helikopteri NATO.

U borbi talibana i avganistanskih snaga bezbednosti ima civilnih žrtava, ali policija ne može da pruži detaljne podatke pošto ne uspeva ni da priđe.

Iz hotela je evakuisano 18 žena i dece, a dva napadača su ubijena, rekao je komandant avganistanske vojske u Kabulu Kadam Šah Šajem.

"Pazimo šta radimo, jer unutra još ima ljudi - civila", rekao je Šajem.

Portparol talibana Zabiulah Mudžahid rekao je da su talibani napali hotel zato što stranci tamo piju alkohol i učestvuju u drugim aktivnostima koje islam, prema njihovom tumačenju, zabranjuje.
XS
SM
MD
LG